Riad Bajić u četvrtak potpisuje za Konyaspor

Bh. reprezentativac pred novim angažmanom

Riad Bajić u četvrtak potpisuje za Konyaspor

S. Grebović

Riad Bajić je okončao svoju epizodu u Basaksehiru nakon što su mu čelnici tog kluba saopštili da ne računaju više na njega jer mu je istekla posuda iz Udinesea.

Bivši napadač sarajevskog Željezničara bi se mogao vratiti u redove Konyaspora u kojem je važio za jednog od najboljih topnika turske Superlige nakon čega je uslijedio transfer u redove Udinesea u kojem se nije naigrao.

Turski mediji donose informaciju kako će Bajić prvobitno produžiti ugovor sa italijanskim klubom do ljeta 2022. godine, koji će ga potom proslijediti na posudbu u njegov novi-stari klub Konyaspor. U Tursku bi trebao stići u četvrtak, 13. juna kada će parafrirati ovaj ugovor.

U Basaksehiru je ovaj 25-godišnjak postigao devet golova na 35 mečeva, a za Konyaspor je postigao 31 pogodak u dvije sezone provedene u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi