Baka je definitivno preporodio Plemiće: Zrinjski slavio u Krupi!

Premijer liga BiH, 8. kolo

Baka je definitivno preporodio Plemiće: Zrinjski slavio u Krupi!

M. Šljivak

Krupa je u 8. kolu Premijer lige BiH dočekala aktuelnog prvaka Zrinjski, a na kraju su Plemići slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Krupa je u ovaj meč ušla bez Elvira Koljića koji je ostvario transfer u Rumuniju i njegov izostanak se itekako osjetio na terenu.

Dobra igra viđena je sa obje strane u prvom poluvremenu. Nakon nekoliko poluprilika sa obje strane Krupa je u 24. minuti iznenada povela. Lazar Nikolić je prekrasno pogodio sa 25 metara za prednost od 1:0.

Porotm je Zrinjski krenuo nešto ofanzivnije, a takva igra im se isplatila u 39. minuti. Nakon ubačaja Bekrića iz kornera pogađa štoper Barišić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Imala su oba tima još nekoliko solidnih pokušaja u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Nastavak meča također donosi otvoren meč. Oba tima su imala šanse za promjenu rezultata, a u 74. minuti je Zrinjski jednu šansu i iskoristio. Lijepu akciju završio je Todorović za 1:2.

Ovo je bio i konačan rezultat meča i dolazak Bake Sliškovića je preporodio šampione BiH.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Krupa - Zrinjski 1:2 (Nikolić 24' / Barišić 39', Todorović 74')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Karišik, Redžić, Puzigaća, Nikodijević, Aganspahić, Handžić, Milanović, Maksimović, Crnov, Nikolić.

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Bekrić, Jović, Perišić, Barić, Jakovljević, Kadušić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plavi kanarinac
JEBEMO VAM UMRLE, JEBEMO HDZ, JEBEMO HRVATE, JEBEMO UGROŽENU MANJINU, JEBEMO VAM SAVEZ, JEBEMO VAM SVE, JEBEMO VAM SALEMA PROLICA I BEUSA, JEBEMO VAM MAJKE !
8 61
MINOBACAČ
Kakav preporod, počeli kupovat tekme, vide vrag odnio šalu.
9 40

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi