Baka: Njihovi izostanci neće nas zavarati ni opustiti!
Blaž Slišković je uvjeren kako će Sarajevo i bez nekoliko standardnih nogometaša biti jako neugodan protivnik njegovom Zrinjskom u sutrašnjem derbiju.

Baka: Njihovi izostanci neće nas zavarati ni opustiti!

Derbi utakmica 17.kola Premijer lige između HŠK Zrinjskog i FK Sarajeva bila je temom redovite press konferencije održane u prostorijama Zrinjskog na kojoj se kao i obično novinarima obratio Blaž Slišković, trener Plemića.

"Obzirom na negativan rezultat iz Ugljevika da ne bismo dozvolili direkktnom konkurentu da se odlijepi na veliki broj bodova, javila nam se neka vrsta imperativa da pokušamo pobijediti da bi ostali konkurentni sa Sarajevom i Željom u utrci za prvaka. Ne smijemo ni u jednom trenutku, niti ćemo, podcijeniti činjenicu da igraju bez 4, 5 standardnih igrača bez obzira što oni to potenciraju kroz medije" - osvrnuo se Baka na izostanke nogometaša Sarajeva.

"To mi zvuči više onako kao alibi ili žele opustiti naše igrače kako bi u susret ušli što ležernije. Naprotiv, mislim da će oni koji će ih zamijeniti donijeti nešto pozitivno i svi oni koji dobiju prigodu da će dati svoj maksimum. Sa strane Sarajeva očekujem veliki angažman. To su standardna razmišljanja pred ovako važan susret koji je važniji nama njego njima. Upravo zbog važnosti meča nalazimo se pod pritiskom više nego gosti i moj zadatak je bio pokušati smanjiti taj pritisak, rasteretiti ih razmišljanja da je ovo utakmica "biti ili ne biti". Spremni smo da taj pritisak koji nam je stavljen na leđa izbjegnemo i damo svoj maksimum i pokušamo dobiti susret".

Ovo su razmišljanja pred utakmicu a poslije možemo pričati o tome jesam li uspio ili ne. Poslije neplaniranog poraza u Ugljeviku gdje ne mogu naći neko opravdanje za rezultat ipak nisam bio nezadovoljan igrom . 80 minuta smo sve kontrolirali dok nismo brzopleto krenuli po pobjedu. I igračima sam prenio da nisam razočaran voljom i htijenjem. Pokažemo li želju kao protiv Zvijezde i na ovako dobrom terenu možemo se nadati bodovima protiv Sarajeva.

Ne mogu ući u glavu njihovog trenera što je smislio za sutra. Logično bi bilo kvalitetnom defanzivnom postavm da se orijentiraju na kontre. Ne vjerujem da imaju ideju napasti nas od prve minute. Po karakteristikama igrača kontre i polukontre su im najjače oružje, ali može doći do promjene i da me Musemić iznenadi nekom drugom taktikom suprotnom od ovog što ja očekujem. Po bokovima imaju brze igrače, imaju Ahmetovića koji može vazda iznenaditi, preporođenog Velkoskog i ono što je pozitivno kod njih je da igraju mnogo jednostavnije i brže, svi su se podredili kolektivu i to im donosi sjajne rezultate. To je velika promjena o odnosu na zadnje dvije sezone kada su također imali sjajan tim ali gdje su igrači željeli sebe staviti u prvi plan".

Spomenuo se Slišković ponovno i pravila o 4 stranca:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Limitirani smo pravilom četiri stranca, odabrao sam one koje mislim da su sada najkvalitetniji. U konkurenciji su Veselinović i Rugašević, Jakovljević i Filipović. Nema Čirjaka i Jovića. Možete sada i pretpostaviti koji će sastava istrčati sutra.  Problem mi pravi ovo pravilo sa strancima. Prezadovoljan sam Jovićevim trudom a morao sam ga izostaviti. Kao i Čirjaka koji je sigurno umoran jer je u ovoj sezoni odigrao njaviše utakmica. Radili smo na sistemu igre za koji msilim da će nam omogućiti da lakše dođemo do gola pa sam shodno tome i izabrao ova četiri stranca".

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se sutra u 16:30h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi