Baka se našalio: Hoće li to drugi dio sezone biti neregularan?

Dobro raspoloženje na pressici

Baka se našalio: Hoće li to drugi dio sezone biti neregularan?

HŠK Zrinjski sutra u Banja Luci u utakmici 22.kola Premijer lige gostuje kod Borca i tim povodom je danas u prostorijama mostarskog kluba održana press konferencija na kojoj je, kao i obično, predstavnicima medija na dispoziciji bio trener Blaž Slišković.

U dobrom raspoloženju, kroz šalu, Slišković je otvorio press. Na početno pitanje u kojem je bilo govora o kraju regularnog dijela prvenstva, Slišković je rekao kroz smijeh: "Pa onda ispada da će ovaj drugi dio biti neregularan, zar ne?".

Onda je Baka nastavio u ozbiljnom tonu...

"Nismo imali previše vremena za neku posebnu pripremu za Borac. Večeras i ujutro ćemo, nadam se, pogledati zadnje dvije utakmice Borca. Nadam se da će to biti od pomoći. Pripreme su bile kao i za svaku drugu utakmicu. Svi smo svjesni značaja ove utakmice koja može biti veoma teška iz razloga jer Borac u nju ulazi rasterećen, budući da više nema šanse za ulazak u Ligu 6. Također je daleko i od opasne zone. Moramo ostati na tragu onog što smo najavili pred ove četiri utakmice, a to je stopostotni učinak. Napravili smo 75% posla, ostaje još ova sutrašnja utakmica. Vjerujem u nastavak kvalitetne igre, a budu li naši volja, želja i htijenje na razini iz Kaknja, te posebno iz utakmice protiv Želje, mislim da imamo pravo biti optimisti i vjerovati u pozitivan ishod", rekao je Slišković.

Trenera Plemića podsjetili su da je Zrinjski u zadnjih sedam susreta u Banja Luci zabilježio sedam poraza:

"Evo, prije gostovanja Mladosti i oni su imali veliki niz neporaženosti, ne mislim u odnosu na Zrinjski, pa su ipak poraženi. Te tradicije možda mogu značiti da će sutra Borac biti u psihološkoj prednosti nad Zrinjskim, ali s druge strane i mi smo u sjanoj seriji i ponavljam, vjerujem da je pitanje samo naše volje i želje. Siguran sam da smo u stanju ostvariti dobar rezultat na sutrašnjoj utakmici".

Na pitanje o eventualnom sastavu, s obzirom na kartonirane igrače, Slišković je rekao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Malo sam 'izletio' prošli put s podatkom da imamo 4 ili 5 kartoniranih igrača, no kasnije sam vidio da su pod suspenzijom samo Kadušić i Pirić. To je puno pozitivnije nego informacja koju sam dobio nakon same utakmice. Što se tiče pozicije na kojoj je Kadušić, vidjet ćemo kakvo je stanje s Galićem, a na raspolaganju imamo i Stanića koji je u karijeri igrao dosta i na desnom boku, tako da neće biti velikih problema što se tiče desnog bočnog. Na gol će stati Soldo koji je u ovom trenutku iskustvom puno ispred malog Trifkovića", rekao je Baka koji se nadovezao i na eventualni raspored utakmica u Ligi za prvaka:

"Veoma važno bi bilo sada zadržati ovo prvo mjesto pred početak odlučujućih susreta u Ligi za prvaka. Već smo to analizirali i vidjeli smo da drugoplasiranog čekaju uistinu teška zadnja 4 kola. Iznimno važno bi bilo održati ovu prednost nad Željom, stoga u Banjoj Luci idemo na pobjedu. Budemo li prvi, prve dvije utakmice igrali bi kući sa Radnikom i Željom što bi nam eventualnim pobjedama omogućilo kvalitetno otvaranje Lige 6", završio je Baka Slišković govor uoči ovog iznimno važnog susreta za Plemiće, koji se sutra igra u Banja Luci s početkom u 15h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi