Bakayoka u četiri godine čeka četvrta različita Liga petice

Novi transfer na pomolu

Bakayoka u četiri godine čeka četvrta različita Liga petice

A. Čaušević

Tiemoué Bakayoko je u protkle tri sezone igrao u Premiershipu, Seriji A i Ligue 1, a od sljedeće sezone ga prema svemu sudeći čekaju i nastupi u četvrtoj različitoj Ligi petice.

Bakayoko je u vlasništvu Chelseaja, a ove sezone igra na posudbi u Monacu nakon što je prošle takmičarske godine nastupao za Milan. Plavci su ga na ljeto 2017. godine platili 40 miliona eura, ali se na Stamford Bridgeu i nije proslavio.

France Football piše da je ovog 25-godišnjaka u svoje redove spremna dovesti Sevilla. Monchi će ga ponovo pokušati dovesti u Andaluziju, nakon što ranije u tom nije bio uspješan.

Monaco ne namjerava otkupiti Francuza sa 40 miliona eura, dok je u Chelseaju višak pa će morati tražiti novu sredinu. U Kneževini gdje je i eksplodirao prije nekoliko godina ove sezone je bio standardan sa 20 nastupa u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će interesatno na koji način bi Sevilla realizovala ovaj transfer jer je prava misterija kako će fudbalska pijaca funkcionisati nakon pandemija koronavirusa jer mnogi klubovi bilježe gubitke i neće biti finansijski jaki kao ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi