Monchijev promašaj od 20 miliona eura "bježi" u Tursku?

Interesa ima...

Monchijev promašaj od 20 miliona eura "bježi" u Tursku?

Monchi se po povratku na poziciju sportskog direktora Seville odlučio odmah baciti na posao, pa je u Andaluziju u proteklom periodu stigao veliki broj igrača.

Jedan od njih je i Portugalac (rođen u Brazilu) Rony Lopes.

Lopes je u Sevillu stigao ljetos nakon odlične sezone u Monaku, plaćen je 20 miliona eura, ali nije pokazao ništa.

Šta više, 24-godišnji krilni napadač je vrlo slabo i igrao u Sevilli ove sezone. Korišten uglavnom u "sporednim" takmičenjima, dok je u LaLigi uspio skupiti tek 87 minuta (tri nastupa).

Svima je već postalo jasno da za Lopesa nema mjesta u Sevilli, ali mu se sada otvorio put za bijeg iz Andaluzije.

Navodno je za Lopesa interes pokazao Fenerbahče, ali nije poznato koliko bi novca Sevilla tražila za njegov eventualni transfer.

Nešto ranije su se pojavile informacije i da je za Lopesa zainteresovan Marseille, ali čini se da je sada Fener realnija opcija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rony Lopes je još 2012. godine iz omladinskog pogona Benfice otišao u omladinski pogon Manchester Cityja. Dosta brzo je prekomandovan u prvi tim, ali pravu priliku nije dobio.

Najbolje partije je pružao nakon Cityja, u Francuskoj gdje je nastupao za već pomenuti Monaco, ali i Lille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi