Bakayoko se vraća u Premiership?

Francuz bi ponovo mogao u London

Bakayoko se vraća u Premiership?

Tiemoue Bakayoko je još uvijek član Chelseaja, a sezonu 2019/2020 je proveo na posudbi u Monacu, klubu koji ga je i prodao londonskim Plavcima 2017. godine - za 40 miliona eura.

Nije Bakayoko iskoristio prilike koje je dobio u Chelseaju, pa je ubrzo nakon transfera londonski klub odlučio staviti ga na spisak igrača za slanje na posudbe. Tako je prije Monaca bio na posudi i u Milanu.

Jedno vrijeme se vjerovalo da ga Milan želi trajno otkupiti, ali od toga nije bilo ništa. Ipak, ponovo su se pojavile špekulacije da će Milan pokušati vratiti francuskog veznjaka na San Siro.

Navodno se i sam Bakayoko ponudio Milanu, ali se onda počinje špekulisati u njegovom povratku u Premiership i London. Vjeruje se da Bakayoka želi West Ham, ali i da Čekićari sada vode u utrci za njegov transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li će se Bakayoko zaista vratiti u Premiership, ostaje da se vidi.

Inače, Monaco ima opciju otkupa Bakayokovog ugovora za 42 miliona eura, ali istu gotovo sigurno neće iskoristiti - i zbog krize koju je izazvala pandemija novog koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi