Baki i Zrinjskom se ispunila želja

Zrinjski protiv Maribora

Baki i Zrinjskom se ispunila želja

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, saznali su protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka.

Celtic (Škotska), Legia Warszawa (Poljska), Maribor (Slovenija), Malmö (Švedska), Rosenborg (Norveška) i FH Hafnarfjördur (Island) bili su mogući protivnici Zrinjskog, koji je kao nenosioc bio smješten u grupi prilikom žrijeba u Nyonu.

Na kraju je voljom žrijeba odlučeno da Zrinjski u drugom pretkolu igra protiv Maribora, s kojim su se Plemići ranije susretali. Inače, u Zrinjskom su priželjkivali Maribor, što je ranije u intervjuu za SportSport.ba otkrio Danko Šulenta, vodeći čovjek mostarskog kluba, a isto mišljenje ima i Blaž Slišković.

Prvi meč igra se 11. ili 12. jula, a revanš je na programu sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hrvatski prvak Rijeka imala je puno sreće i u drugom pretkolu čeka pobjednika meča New Saints - Europa, dok će prvak Srbije Partizan igrati protiv podgoričke Budućnosti. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi