Keita Balde se skrasio u Cagliariju
FOTO - EPA

Potpisao trogodišnji ugovor

Keita Balde se skrasio u Cagliariju

A. Beganović

Keita Balde Diao od danas je zvanično novi igrač Cagliarija.

Pred sami kraj prelaznog roka Cagliari je potpisao trogodišnji ugovor sa pomenutim fudbaler, čiji posljednji klub je bio Monaco.

Keita Balde je u italijanski klub stigao u besplatnom transferu pošto ga se Monaco odrekao jer mu je isticao ugovor za pola godine, a trener ga nije vidio u svojim planovima.

Ipak, Monaco je zadržao pravo na 25 posto od narednog transfera, a za uslugama Keite Baldea bili su još zainteresirani Sampdorija, Fenerbahče i Watford.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seniorsku karijeru Balde je počeo u Laziju odakle 2017. odlazi u Monaco. Kao posuđen igrač francuske ekipe nastupao je još za Inter, te za Sampdoriju.

Ukupno je za Monaco odigrao 60 utakmica i pritom je postigao 16 pogodaka kojima je dodao 15 asistencija. Za Lazio je upisao 137 nastupa uz učinak od 31 pogotka i 22 asistencije, a za Inter 29 na kojima je postigao pet pogodaka.

Za Sampdoriju je odigrao 26 utakmica uz učinak od sedam pogodaka i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi