Bale Kraljeve košta svaku utakmicu više od milion eura
Foto: EPA

Nije se isplatio

Bale Kraljeve košta svaku utakmicu više od milion eura

E. Škorić

Real Madrid je 1. januara 2013. godine potpisao Garetha Balea za 100,7 miliona eura.

To je tada bio rekordan iznos kada su u pitanju transferi u svijetu, ali Bale tokom četiri godine provedene u Madridu zbog povreda nije ispunio maksimum, barem ne kada je u pitanju broj odigranih mečeva.

Kako je objavio AS, Bale je otprilike Reala koštao više od milion eura po jednoj utakmici. S obzirom na sve zarade i troškove, Real je na Balea potrošio dodatnih 168,6 miliona eura, a on je u četiri godine odigrao 159 mečeva.

Velšanin je s Realom osvojio tri Lige prvaka, La Ligu, Kup Kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva evropska Superkupa i jedan Superkup Španije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pretpostalja se da je Bale na meti Manchester Uniteda i da bi se na ljeto bivši igrač Tottenhama mogao vratiti na Otok. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi