Bale je u Real Madridu napravio više nego Ronaldo, Beckham, Zidane i Figo, ali...

Velšaninu se očito više ne igra fudbal

Bale je u Real Madridu napravio više nego Ronaldo, Beckham, Zidane i Figo, ali...

Eldar Ganibegović

Gareth Bale prelaskom iz Tottenhama u Real Madrid za 100 miliona eura 2013. godine ostvario je rekordan transfer tog vremena.

Velšanin je igrao sjajno u Real Madridu, naročito u triju "BBC" s Cristianom Ronaldom i Karimom Benzemom.

Ipak, od odlaska Cristiana Ronalda kao da je i Bale napustio klub. Tu je, ali nema nikakvog efekta na igru Real Madrida, a ove sezone je nastupio na samo pet utakmica i skupio 270 minuta. 

Također, prošlu sezonu igrao je za Tottenham kao posuđen igrač.

Španski mediji napravili su zanimljivu konstataciju i poređenje i pokazali koliko je Bale zapravo značajan za Real Madrid.

Naime, Bale ima tri gola više za Real Madrid od legendarnog Ronalda Nazarija. Velšanin je postigao 106, a Brazilac 103.

David Beckham ima 51 asistenciju za Kraljevski klub, a Gareth Bale 16 više. Također, s 256 nastupa ima 11 utakmica više u dresu Real Madrida od legendarnog Figa.

S Real Madridom Bale je osvojio ukupno 17 trofeja - po četiri titule evropskog i svjetskog prvaka, dvije titule prvaka Španije, te po tri trofeja UEFA-inog i španskog Superkupa uz jedan trofej Kupa Kralja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Velšanin tako ima čak 11 trofeja više u dresu Real Madrida od legendarnog Zidanea, a ako na to dodamo 11 titula Zidanea kao menadžera Reala, onda su izjednačeni.

Prava je šteta što se Baleu baš i ne igra fudbal posljednjih godina...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Hvala mu za sve al vrijeme je da ode i ostane upamcen. Da je i ranije otisao bio bi jos veca legenda.
4 1
Amansio
Kličko nema veze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije