Portugalac na klupi Ronaldovog Al Nassra

Umjesto Rudija Garcije

Portugalac na klupi Ronaldovog Al Nassra

Edmir Škorić

Luis Castro prihvatio je ponudu Al Nassra iz Saudijske Arabije i napušta Botafogo.

Luis Castro vodi Botafogo večeras protiv Magallanesa u meču Copasudamericane i oprašta se od tima i navijača, te kreće put Saudijske Arabije.

Financijski prijedlog Al Nassra je povoljniji, ali trenera privlači i sportski projekt. Luís Castro shvata da će imati priliku raditi u ligi koja je usmjerena na razvoj. Uz to, dobiće priliku da trenira neke najbolje svjteske igrače kao što je Cristiano Ronaldo.

On je Botafogo preuzeo nakon što je klub ušao u najviši rang iz Serije B i danas je lider brazilskog prvenstva sa sedam bodova ispred Gremija. Ukupno je kao trener Botafoga odradio 79 utakmica, uz 42 pobjede, 14 remija i 23 poraza, s obzirom da je dvoboj protiv Palmeirasa posljednji dosad.

Prije Botafoga trenirao je mnoge klubove, između ostalih i Al Duhail, Šahtar Donjeck, Guimaraes, Chaves, Rio Ave, Porto, Penafiel, Aguedu, Sanjoanense...

Oglasi

Kao igrač nastupao je za Leiriju, Guimaraes, Elvas, Fafe i Aguedu za koju je na 147 mečeva u periodu od 1990. do 1997. godine postigao tri gola.

Sada će imati jedan sasvim novi izazov, a to je da pokuša u Saudijskoj Arabiji zajedno s Ronaldom osvojiti titulu ispred Benzeminog Al Ittihada, aktuelnog prvaka, kao i najvećem kluba u zemlji, Al Hilala, koji se pojačao sa velikim brojem vrhunskih igrača iz Evrope.

Al Nassr je prethodne sezone vodio Rudi Garcia, nekadašnji trener Rome. S njim na klupi je ovaj tim ostao bez trofeja, pa je bilo za očekivati promjene. 

Iako je Al Nassr imao nekoliko i atraktivnijih imena na radaru, na kraju je izbor pao na trenera Botafoga i Ronaldovog sunarodnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti