"Bale sa mnom priča na španskom i to savršeno, ali ga je stid da to javno radi"

Stao u odbranu saigrača

"Bale sa mnom priča na španskom i to savršeno, ali ga je stid da to javno radi"

Endin Čaušević

Gareth Bale nedavno se našao na velikom udaru javnosti nakon što su igrači Real Madrida otkrili da za šest godina nije uspio naučiti španski jezik.

Bale je postao najskuplje pojačanje kraljevskog kluba u historiji kada je na ljeto 2013. godine stigao iz Tottenhama za oko 105 miliona eura. Međutim, od njega se mnogo više očekivalo u Realu, ali su ga povrede zaustavile da to ostvari.

Velšanin se nedavno našao na udaru javnosti kada je Marcelo u jednom intervjuu otkrio da Bale uopšte ne zna španski jezik, te da je jedino što na tom jeziku zna reći "dobar dan" i "dobro vino".

Navijači kraljevskog kluba su žestoko kritikovali Balea zbog toga i poručili da ga klub mora prodati jer ne praštaju što je za šest godina naučio tek nekoliko riječi španskog jezika.

Međutim, danas se oglasio još jedan njegov saigrač, a riječ je od mladom Alvaru Odriozoli. On je odlučio stati u odbranu velškog igrača i poručiti da nije istina da Bale nije naučio španski jezik.

Odriozola je izjavio da Bale vrlo dobro priča španski jezik, ali da se jednostavno stidi da to radi u javnosti.

"Bale savršeno priča španski jezik, ali je stvar u tome da je stidljiv da ga javno koristi što je meni sasvim normalno. S njim komuniciram na španskom i engleskom bez ikakvih problema", izjavio je Odriozola.

Bivši igrač Real Madrida sasvim iskreno: Bale mora biti šu**k!

Jučer je zanimljiv komentar oko Baleove situacije dao i nekadašnji igrač kraljevskog kluba Rafael van der Vaart.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poručio mu je da jednostavno mora biti sebičan i arogantan jer je to jedini način da uspije u Real Madridu.

"Bale mora biti šu**k, ukoliko želi da ga navijači ponovo zavole. Možete biti i pozitivni šu**k. On vrijedi 100 miliona eura. Dali su mnogo novca za njega i on ga mora opravdati. Zadnju godinu dana u Tottenhamu je odlučivao sve, izvodio je svaki prekid. Sada to mora raditi u Realu. Znam da je to teško jer ima mnogo dobrih igrača, ali mora uraditi više", rekao je Van der Vaart.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije