Bale tragičar Velsa, Mitrović junak Srbije

Remi Velsa i Srbije i Cardiffu

Bale tragičar Velsa, Mitrović junak Srbije

Endin Čaušević

Vels je večeras u Cardiffu remizirao protiv selekcije Srbije sa 1:1 u meču 4. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Od samog početka Srbija je imala incijativu na sredini terena, dok je Vels strpljivo čekao šansu iz kontre. Gosti su u 15. minuti imali sjajnu priliku kada je šutirao Ivanović, ali je Taylor izbio loptu sa gol linije.

U 30. minuti utakmice Velšani su dočekali svoju šansu. Nastasić je napravio nevjerovatnu pogrešku u odbrani koju je na kraju iskoristi Gareth Bale. Velšanin je sa ruba kaznenog prostora savladao golmana gostiju za vodstvo domaćih od 1:0.

U drugom dijelu igrači Srbije su ponovo imali više od igre, ali nisu uspjeli pronaći način da dođu do izjednačenja do samog finiša utakmice. U posljednjih pet minuta u Cardiffu je vladala prava drama.

Prvo je Gareth Bale u 85. minuti utakmice imao priliku da riješi meč, ali je pogodio stativu. Samo minutu kasnije Srbija je kaznila ovaj promašaj jer je veliki bod gostima donio Aleksandar Mitrović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, grupa D, 4. kolo:

Vels - Srbija 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi