Sprema se senzacija: Gazde Wrexhama iz penzije vraćaju Garetha Balea!

Velika ludnica među navijačima

Sprema se senzacija: Gazde Wrexhama iz penzije vraćaju Garetha Balea!

Esmer Oštraković

Ekipa Wrexhama stekla je simpatije širom svijeta zbog svoje priče i načina na koji rade stvari u posljednje vrijeme.

Oni su izborili promociju u profesionalni fudbal, tačnije u četvrti rang engleskog fudbala i to nakon jako dominantne sezone.

Jedan od dva vlasnika ovog kluba je Rob McElheneey koji je napravio ogromnu ponudu jednoj od zvijezdi fudbala, a to je Gareth Bale.

Nakon 15 godina izbivanja, Wrexham će se naredne sezone takmičiti u četvrtom rangu engleskog fudbala što je naravno dovelo navijače ovog kluba do ludila.

Ono su u toku sezone iz penzije vratili Bena Fostera, golmana sa mnogo iskustva koji je za kratko vrijeme mnogo zavolio ovaj klub i sve oko njega.

Sada McElhenney pokušava da isto uradi samo sa mnogo većom zvijezdom, a to je Gareth Bale, fudbaler koji je legenda Walesa.

Oglasi

Bale je nedavno čestitao Wrexhamu i njihovim šefoima na promociji u viši rang, a oni su sve to iskoristili kako bi ga nagovorili da izađe iz penzije.

"Hej Bale, hajde da igramo golfa. Sigurni nećemo provesti četiri sata ubjeđivajući te da igrač iz nas još jednu magičnu sezonu", napisao je Baleu vlasnik Wrexhama.

Odgovor Balea još uvijek nije poznat, ali obzirom kako lijepu priču piše ovaj mali klub ne bi bilo čudo ukoliko ga nagovore na dolazak u klub.

A to bi zaista bilo nevjerovatno, gledati Garetha Balea u četvrtom rangu takmičenja gdje igra za jedan lokalni tim, to samo Englezi mogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi