Kao da nikada nije igrao za Real: Njegovu objavu nakon El Clasica niko nije očekivao

Iznenadio sve

Kao da nikada nije igrao za Real: Njegovu objavu nakon El Clasica niko nije očekivao

Endin Čaušević

Gareth Bale iznenadio je sve počekom godine kada je saopštio da završava svoju igračku karijeru iako je sigurno i dalje mogao da igra na vrhunskom nivou. No, posvetio se drugim stvarima u životu, a posebno igranju golfa što je njegova posebna stvar. Ipak, Bale je sinoć pokazao da i dalje pomno prati dešavanja na fudbalskoj sceni.

Bale je prošlog ljeta napustio Real Madrid nakon devet godina koliko je proveo u kraljevskom klubu, te je odlučio da se okuša u američkom MLS-u gdje je potpisao za Los Angeles FC i s tim klubom je na kraju osvojio trofej prvaka Amerike.

Velšanin je imao veliku ulogu u osvajanju trofeja jer je postigao nekoliko ključnih golova, te se očekivalo da i u narednoj sezoni bude glavna zvijezda Los Angelesa, ali je Bale sve šokirao odlukom da se penzioniše.

Iako ima tek 33 godine Bale je odlučio da stavi tačku na svoju igračku karijeru jer želi da se posveti drugim stvarima u životu. Jasno je da je mogao još igrati na vrhunskom nivou, no isto tako bilo je jasno i da je izgubio želju i motivaciju kada je fudbal u pitanju.

Bale je prethodnih godina bio često meta kritika u Real Madridu zbog loših igara i činjenici da se više radovao igranju za reprezentaciju o odlasku na golf terene nego utakmicama u dresu kraljevskog kluba

Navijači Reala su slavili kada je Bale prošlog ljeta napustio Santiago Bernabeu, a i sam Velšanin je jedva čekao da se ta priča završi jer se boravak u Madridu za njega pretvorio u noćnu moru.

Oglasi

Zbog činjenice da nije baš na najljepši način završio svoju priču u kraljevskom klubu sinoć su svi iznenađeni bili kada su vidjeli da se Bale oglasio nakon okršaja Barcelone i Real Madrida.

On je očito pratio El Clasico u kojem je njegov bivši klub deklasirao ljutog rivala sa 4:0, a onda je odlučio da se oglasi na Twitteru i iznenadi navijače Real Madrida.

"Nevjerovatna izvedba", poručio je Bale nakon što je Real Madrid savladao Barcelonu i plasirao se u finale Kupa kralja.

Bale je u devet godina koliko je boravio u Realu uspio s tim klubom da osvoji skoro sve što je mogao. Ipak, mnogi vjeruju da je Bale mogao ostaviti i dublji trag u tom periodu, ali svakako da nije zaslužio ni takve kritike navijača koje je dobijao dok je bio u Madridu.

No, sinoćnja objava pokazala je da ga navijači Reala konačno "prihvataju" jer su oduševljeni što se Velšanin oglasio nakon velike pobjede kraljevskog kluba u Barceloni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi