Balea nema na spisku Velsa, ali sasvim opravdano

Velšani se spremaju za EP

Balea nema na spisku Velsa, ali sasvim opravdano

Selektor Velsa Chris Coleman sastavio je spisak od 29 fudbalera na koje će računati na pripremama za historijski nastup na Evropskom prvenstvu.

Ono što prvo upada u oči jeste da se na njemu nije našlo ime prve zvijezde ovog tima i daleko najboljeg fudbalera kojeg Velšani trenutno imaju - Garetha Balea.

Ipak, za navijače ove selekcije nema brige, jer će se zvijezda Real Madrida pridružiti ekipi tek nakon što sa svojim klubom odigra finale Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Finalni meč je na rasporedu 28. maja, samo 14 dana prije početka smotre najboljih evropskih selekcija, a Velšani će na pripremama u Portugalu boraviti od 24. do 29. maja.

Podsjetimo, Vels se nalazi u grupi sa Engleskom, Slovačkom i Rusijom, a u nastavku pročitajte preliminarni spisak Colemana koji će naknadno biti sužen. 

Golmani: Wayne Hennessey, Danny Ward, Owain Fon Williams

Odbrana: Ashley Williams, James Chester, Ben Davies, James Collins, Chris Gunter, Adam Matthews, Neil Taylor, Adam Henley, Paul Dummett, Ashley Richards

Vezni red: Joe Ledley, Joe Allen, David Vaughan, Emyr Huws, Jonathan Williams, David Edwards, George Williams, Aaron Ramsey, Andy King

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napadači: David Cotterill, Hal Robson-Kanu, Tom Lawrence, Simon Church, Sam Vokes, Wes Burns, Tom Bradshaw

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi