Baleov kraj u Madridu!
Foto - EPA

Zidane više ne računa na njega

Baleov kraj u Madridu!

M. Šljivak

Gareth Bale više nije u planovima trenera Real Madrida Zinedinea Zidanea.

Kako piše ugledna Marca, francuski stručnjak jasno je poručio Baleu da ne računa na njegove usluge, a Kraljevi su spremni na radikalan potez i da Velšanina puste iz kluba bez odštete.

Bale s Realom ima ugovor na još dvije sezone. Međutim, nije u planovima legendarnog Zidanea, što jasno pokazuje činjenica da je u 2020. godini nastupio samo tri puta.

Njegova ogromna plata od 20 miliona eura, te činjenica da zbog Brexita više neće biti igrač iz Evropske unije, dodatno opterećava Real i oni će mu dati odriješene ruke da potraži novi klub.

Iako agent fudbalera Jonathan Barnett tvrdi da 30-godišnji ofanzivac uživa u Madridu, pitanje je koliko će zaista uživati u činjenici da neće igrati, pa je vrlo moguće da se predomisli i da ode iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je u Real stigao 2014. godine iz Tottenhama. Ipak, cijenu od 100 miliona eura nikada nije opravdao, često je zbog povreda bio van terena, ali je uspio da osvoji sve moguće trofeje.

Za Kraljeve je odigrao ukupno 249 utakmica i postigao je 105 golova, što nikako nije loš učinak s obzirom na to koliko je vremena proveo na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi