"Baleove i Ronaldove riječi su natjerale Zidanea na odlazak"

Guillem Balague tvrdi

"Baleove i Ronaldove riječi su natjerale Zidanea na odlazak"

Midhat Šljivak

Francuski stručnjak Zinedine Zidane (46) od danas više nije trener madridskog Reala.

Nakon tri veoma uspješne godine u kojima je sa klubom osvojio apsolutno sve, Zidane se odlučio povući, a Real je sada u potrazi za novim trenerom.

Guillem Balague analitičar Sky Sportsa za španski fudbal ističe da je Zidane odluku o dolasku donio nakon što su Cristiano Ronaldo i Gareth Bale javno rekli kako ne znaju hoće li u budućnosti igrati za Real.

"Cristiano Ronaldo je umjesto slavlja sa saigračima odlučio da govori o budućnosti, a postoje sumnje i o budućnosti Garetha Balea u klubu. Zidaneov odlazak će dosta utjecati na njega. Također, Zidane je osjetio udaljenost između igrača i trenera, polako je gubio autoritet i to ga je bolilo. Zato je morao otići", rekao je Balague, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osjetio je da igračima treba nešto novo, novi glas razuma. Uvjeren je da ga Ronaldo i Bale ne bi previše slušali i odlučio je da nekom drugom prepusti da se nose sa njihovim nezadovoljstvom", ističe Balague i dodaje kako Zidane cilja na novi posao.

"Ne vjerujem da će otići u penziju. Želi voditi reprezentaciju Francuske, to mu je cilj", rekao je poznati analitičar za Sky Sports.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Zar radi Ronalda I Balea moras napustiti klupu Reala?
11 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije