Everton već dogovorio prvo januarsko pojačanje vrijedno 25 miliona funti

Prenose engleski mediji

Everton već dogovorio prvo januarsko pojačanje vrijedno 25 miliona funti

Sam Allardyce ne gubi vrijeme na klupi Evertona i već je dogovorio prvo januarsko pojačanje, prenose engleski mediji. 

Karamele su prošlog ljeta prodale prvog napadača Romelua Lukaku za kojeg još uvijek nisu pronašli adekvatnu zamjenu. Pokušali su angažovati Diega Costu ili Oliviera Girouda, ali nisu uspjeli.

Na kraju su se okrenuli napadaču Bešiktaša Cenku Tosunu s kojim su navodno dogovorili saradnju. Radi se o 26-godišnjem napadaču čija je trenutna tržišna vrijednost malo veća od 10 miliona eura, a proslavio se u grupnoj fazi Lige prvaka gdje je na šest utakmica postigao četiri pogotka uzt dvije asistencije.

Ukupno je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 23 utakmice i ostigao 13 golova.
Njega bi Everton Bešiktašu trebao platiti oko 25 miliona funti i on bi trebao biti prvo pojačanje Karamela u januarskom prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi