Balotelli: Nisam ja kriv što ne igram za Italiju, možda tu ima i rasizma!

Digao veliku prašinu svojom izjavom

Balotelli: Nisam ja kriv što ne igram za Italiju, možda tu ima i rasizma!

Endin Čaušević

Italijanski napadač Mario Balotelli mogao bi napustiti Marseille ovog ljeta jer mu za samo mjesec dana ističe ugovor.

Balotelli je u Marseille stigao tek početkom ove godine, ali je s ovim klubom potpisao saradnju na svega šest mjeseci i prema svemu sudeći već ovog ljeta će ponovo promijeniti klub.

Italijanski mediji prenose da je najbliži da karijeru nastavi u dresu Brescie koja se nakon nekoliko sezona vratila u Seriju A. Ovaj napadač izjavio je da vjeruje da je imao solidnu sezonu.

"Volio bih igrati za Bresciju jednog dana, ali ne mislim da će to biti naredne sezone. Imao sam pozitivnu sezonu i ko god me kritikuje ne želim da se branim jer je to glupo. Jasno je da ja nisam Tevez ili Cavani koji organiziju press za sve živo. Možda sam lud na terenu jer uvijek želim da pobijedim, ali van njega sam smiren i nisam glup. Ovakvu sliku o meni napravili su engleski mediji, ali ne želim da pričam o tome", rekao je Balotelli.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Super Mario se osvrnuo i na utakmice reprezentacije Italije koja narednog mjeseca igra protiv BiH i Grčke. Vjerovatno se neće naći na spisku Roberta Mancinija, ali je poručio da to nije njegova krivica.

"Ako ne budem u nacionalnom timu onda je sigurno moja krivica ako ne igram ili nešto slično. Tako je bilo kada sam igrao u Engleskoj. Nisam bio u reprezentaciji jer sam u klubu bio klupa. Sada je to drugačije jer igram standardno. Sada nije moja krivica što nisam u nacionalnom timu, ne znam da li to ima veze s rasizmom kao što neki pišu, ali sigurno da ja tu nisam ništa kriv", poručio je Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi