Balotelli odgovorio Juriću: Stidite se vi koji ste demantovali da nije bio rasističkih uvreda

Super Mario ponovo u centru pažnje

Balotelli odgovorio Juriću: Stidite se vi koji ste demantovali da nije bio rasističkih uvreda

E. Čaušević

Fudbaleri Verone jučer su na svom terenu pobijedili Bresciju sa 2:1 u meču 11. kola italijanske Serije A.

Fudbal nije bio u prvom planu jučer u Veroni zbog novih rasističkih ispada na tribinama. U centru pažnje našao se Mario Balotelli koji je u 85. minuti utakmice postigao gol za 2:1, ali je nešto ranije čak želio da izađe s terena.

Balotelli je početkom prvog poluvremena jednostavno izgubio živce zbog rasističkih uvreda s tribina, te je uzeo loptu i ispucao je u pravcu navijača koji su ga vrijeđali.

Super Mario je čak želio da napusti teren i nije mogao sakriti svoje suze. No, saigrači i igrači Verone uspjeli su nekako da ga smire i nagovore da nastavi meč što se isplatilo jer je Balotelli kasnije postigao sjajan gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, nakon utakmice sve je zbunila izjava trenera Verone, Ivana Jurića, koji je poručio da su navijači ovog tima dobacivali Balotelliju, ali da tu nije bilo rasističkih uvreda. Nakon svega oglasio se i Super Mario koji je objasnio šta se dešavalo.

"Hvala mojim kolegama na terenu za solidarnost koju su pokazali i hvala navijačima na porukama podrške. Hvala vam svima iz srca. Pokazali ste da ste pravi ljudi, a ne oni koji negiraju šta se desilo i uopšte ih dokazi ne zanimaju. Oni koji su oponašali majmunske zvuke za mene neka ih bude stid. Stidite se što se to uradili u društvu vaše djece, žena, roditelja, porodice i prijatelja. Stidite se i vi koji ste to dementovali", poručio je Balotelli koji je odgovorio Juriću na izjavu da nije bilo rasističkih povika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi