Ko ovdje laže? Jurić tvrdi: Nije bilo rasističkih uvreda, pitajte Balotellija
Balotelli danas nije bio nimalo sretan sa ponašanjem navijača Verone

Trener Verone odbacuje optužbe

Ko ovdje laže? Jurić tvrdi: Nije bilo rasističkih uvreda, pitajte Balotellija

S. Pašalić

Verona i Brescia su danas igrali meč 11. kola Serije A, a domaći su slavili sa 2:1.

Ipak, meč je obilježila i situacija u kojoj su navijači Verone rasistički vrijeđali Marija Balotellija, zbog čega je on izgubio živce i ispucao loptu u njihovom pravcu i želio je napustiti teren.

Nakon meča je međutim trener domaćih, Ivan Jurić, izjavio da prezire rasističke uvrede, ali da ih danas nije bilo na utakmici.

"Ne bojim se reći da danas nije bilo rasističkih povika. Možda su se podsmijavali i rugali se izvrsnom igraču, ali tamo ništa nije bilo. Ništa", rekao je hrvatski trener.

"Mene su više puta zvali " usr*ni cigan" i Italija ide prema ovoj općoj ideji u kojoj okrivljuju strance za sve, ali to danas nije bio slučaj."

"Možete ga pitati, tamo nije bilo ničega. Ogorčen sam rasističkim zlostavljanjem i bit ću prvi koji će ga osuditi kad se dogodi, ali ovo nije bilo to."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Izazivali su ga ruganjem i sarkastičnim skandiranjem, ali nisu bili rasistički. Sve drugo je laž."

"Apsolutno je neprihvatljivo vidjeti rasističke uvrede u 2019. godini i osudit ću sve svoje navijače koji tako nešto učine, ali to danas nije bio slučaj. Vikali su "Mario" na sarkastičan način. Izbacio je loptu u tribine, ali to je njegov problem.", dodao je trener Verone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti