Balotelli potpisao, ali zbog sujevjerja još nije predstavljen
Foto: EPA

Vraća se kući

Balotelli potpisao, ali zbog sujevjerja još nije predstavljen

Potragu za novim angažmanom Mario Balotelli je, kako pišu italijanski mediji, uspješno okončao.

Otkako se razišao s Marseilleom ime ovog kontroverznog napadača sedmicama se dovodilo u vezu s brojnim klubovima. U jednom se momentu činilo da će završiti u Brazilu, tačnije u Flamengu, no ova nekadašnja zvijezda na kraju se, ipak, vraća u Italiju.

Balotelli se, naime, vraća na mjesto u kojem je odrastao - u Bresciju. Mediji u Italiji pišu kako je kasno sinoć ovaj 29-godišnji fudbaler potpisao ugovor, međutim iz kluba to još nisu podijedili s javnosti, i to zbog sujevjerja u koje vjeruje predsjednik Massimo Cellino.

Kako je danas 17. august, Cellino je odlučio da službena potvrda transfera sačeka još malo, jer broj 17 već godinama izbjegava do te mjere da ga niko u klubu ne smije nositi, niti na stadionu postoji sjedište s tim brojem, a o njegovoj 'ludosti' ranije su pisali i svjetski mediji.

Nagađa se kako će Balotelli u Bresciji godišnje zarađivati 1,5 miliona eura, s tim da će imati bonuse za svaki nastup, postignuti gol, kao i poziv u reprezentaciju, a ugovor će automatski biti produžen ukoliko njegov tim izbori opstanak u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj, ali skandalima protkanoj karijeri, Balotelli je uz Marseille igrao još za Nicu, Inter, Manchester City, Milan i Liverpool.

Za reprezentaciju Italije nastupio je 36 puta i zabio je 14 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi