Balotellijeva želja ponovo ostala neostvarena

Nije na spisku igrača Italije

Balotellijeva želja ponovo ostala neostvarena

E. Čaušević

Reprezentacija Italije naredne sedmice igra kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Italija će u nastavku kvalifikacije početkom ovog mjeseca odigrati dvije utakmice. Ekipa Giampiera Venture prvo će snage odmjeriti sa Španijom, a onda ih čeka meč protiv Makedonije.

Selektor italijanske reprezentacije danas je objavio spisak igrača na koje računa u narednim utakmicama. Naravno, Italijane je najviše zanimalo da li će se u tim vratiti Mario Balotelli koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije u dresu Nice.

Ipak, Ventura je odlučio da neće pozvati Balotellija za naredne dvije utakmice, ali je poručio da će to uraditi jako brzo ako Balotelli nastavi da igra u ovoj formi. Na spisku igrača Italije nije bilo većih iznenađenja.

Golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Milan), Marria Perin (Genoa).

Odbrana: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham), Alessio Romagnoli (Milan).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (Milan), Antonio Candreva (Inter), Domenico Criscito (Zenit), Matteo Darmian (Manchester United), Daniele De Rossi (Roma), Matria De Sciglio (Milan), Alessandro Florenzi (Roma), Ricardo Montolivo (Milan), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris Saint-Germain).

Napad: Andrea Belotti (Torino), Eder (Inter), Manolo Gabbiadini (Napoli), Ciro Immobile (Lazio), Graziano Pelle (Shandong Luneng), Nicola Sansone (Villarreal).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi