Gianluigi umjesto Gianluigija

Historija je ispisana

Gianluigi umjesto Gianluigija

Mladi golman Milana Gianluigi Donnarumma večeras je postao najmlađi golman koji je ikada branio za reprezentaciju Italije.

Donnarumma ima samo 17 godina i na utakmici protiv Francuske branio je u drugih 45 minuta. Primio je jedan pogodak i to u 81. minuti, kada ga je savladao Kurzawa.

Za njega mnogi kažu da je budući svjetski broj 1 kada su golmani u pitanju, a ako sve bude onako kako bi trebalo biti,  mjesto među stativama Azzura bi i u naredne dvije decenije trebalo biti rezervisano za jednog Gianluigija.

"Dugujem veliku zahvalnost selektoru Venturi. Ovo je izuzetna čast i nemam riječi kojim bih opisao ovaj osjećaj. Moram vam reći da me Pogba pohvalio nakon utakmice", rekao je oduševljeni Donnarumma.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti