Bh. sudijska četvorka na čelu sa Antonijem Bandićem u četvrtak na evropskom zadatku

UEFA im ukazala povjerenje

Bh. sudijska četvorka na čelu sa Antonijem Bandićem u četvrtak na evropskom zadatku

Esmer Oštraković

Sudije iz Bosne i Hercegovine dobile su povjerenje da sude na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 21 godine.

Antoni Bandić predvodit će sudijsku četvrotku iz Bosne i Hercegovine koja će suditi utakmicu mladih reprezentacija Walesa i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sa Bandićem još idu pomoćnici Arnel Novalić i Aleksandar Smiljanić, a četvrti sudija na ovoj utakmici biti će Mateo Musa.

Utakmica će biti odigrana u četvrtak sa početkom u 19 sati, a mjesto odigravanja je Newport.

Bandić je ranije sudio utakmicu između Bjelorusije i Portugala u okviru kvalifijacija za Evropsko prvenstvo do 21 godine.

Oglasi

Sjajna je stvar da nakon Peljte koji sudi na najvećem mogućem nivou polako još neke sudije iz Bosne i Hercegovine dobijaju svoju šansu na evropskoj sceni.

Irfan Peljto nedavno na meču Shakhatra i Barcelone pokazao da imamo jako dobre sudije

Nedavno je Irfan Peljto sudio utakmicu u okviru 4. kola Lige prvaka, te je opravdao povjerenje UEFA-e i tako na nekin način otvorio vrata evropskih utakmica i drugim sudijama iz naše zemlje.

Peljto je odradio jako dobar posao, a nekoliko puta se gledao VAR, ali nijedna njegova odluka nije promijenjena.

U sudijskoj nadoknadi ove utakmice bilo je jako napeto kada je Joao Felix pokušao nasamariti najboljeg sudiju iz naše zemlje.

Lagano je Felix pao u kaznenom prostoru, a Peljto nije nasjeo na njegovu glumu, te je igra nastavljena.

Top Komentari

ratip irats
Nagrada za "dobro" suđenje u BiH!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi