Treba li Bandić suditi mostarski derbi?
Vehabović je u prošlom derbiju imao mnogo toga za reći Bandiću

Rođeni ga ne pamte po dobrom

Treba li Bandić suditi mostarski derbi?

Adnan Beganović

Mostarski derbi koji će biti odigran u srijedu, prema nezvaničnim informacijama će suditi Antoni Bandić. Ne pamte ga Rođeni po dobrom, dok ga je dosuđeni penal za Zrinjski u Bijeljini prije šest godina, doživotno etiketirao. Upravo zbog toga i sve većeg nepovjerenja bosanskohercegovačke javnosti u sudije, u Komitetu bi trebali dobro razmisliti prije nego što donesu konačnu odluku. 

Zaostali susreti 2. i 3. kola Premijer lige, između Borca i Sarajeva, te Zrinjskog i Veleža, biće odigrani u srijedu, a još uvijek se zvanično ne zna ko će dijeliti pravdu.

Komitet za suđenje još uvijek nije donio odluku i svakako je pred predsjednikom Robertom Zrilićem i članovima Komiteta zahtjevan posao jer se radi o utakmicama koje kroje sami vrh tabele.

Nezvanične informacije govore da će mostarski gradski derbi suditi Antoni Bandić kojeg Rođeni ne pamte po dobrom i često su imali mnogo zamjerki na njegovo suđenje.

Ne treba ići daleko, odnosno dovoljno se vratiti u prošlu sezonu. Rođeni su tada zbog obnavljanja travnjaka domaće susrete igrali u Gabeli, a Bandić im je dijelio pravdu u duelu sa Slogom iz Doboja.

Oglasi

Meč je završen bez pobjednika (2:2), odigran je po jako lošem terenu, a Bandić prvi vodstvu Veleža 1:0 nije svirao očit prekršaj nad jednim igračem Rođenih prije izjednačujućeg pogotka.

Dugo se taj momenat "vrtio" po društvenim mrežama, ljubitelji fudbala su "cirkusali" s Bandićem, odnosno sa tom njegovom odlukom (u video prilogu na 2:10 je možete pogledati), no na kraju je Velež ostao bez dva boda, koja su im u borbi za Evropu mnogo nedostajala.

Sudio je Bandić i posljednji mostarski derbi u kojem je Zrinjski pogotkom Kiša upisao gostujuću pobjedu, a i nakon tog meča domaći su imali mnogo promjedbi na dijeljenje pravde pomenutog sudije.

Nisu željeli iz Veleža komentarisati još uvijek nezvanične informacije, no nije teško zaključiti da im se iste nisu svidjele, no s obzirom da još uvijek nisu zvanično određene sudije, pa čak i ako postoji neka usmena saglasnost članova Komiteta, trebali bi dobro razmisliti prije nego što donesu konačnu odluku.

Radi se o gradskom derbiju, suđenje na premijerligaškim terenima je pod lupom javnosti, a na njegovu žalost, Bandić je nakon dosuđenog penala za Zrinjski 2017. godine u Bijeljini, zbog kojeg je godinu dana nestao sa premijerligaških terena, etiketiran kao sudija blizak Zrinjskom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, kako ga Rođeni ne pamte po dobrom, nekako se čini da bi u ovom trenutku najbolje bilo da ne sudi ovaj meč. Dodajmo i da je Bandić već delegiran za hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog, te da je već sudio jedan meč višestrukom bh. prvaku, što u konačnici znači da bi od pet mečeva koje je sudio u prvom dijelu sezone, tri bila ona u kojima je Zrinjski jedan od dva aktera.

Ako se u obzir uzme još i to da je u dosadašnjem dijelu sezone Bandić na četiri meča aktuelnog bh. prvaka bio četvrti sudija onda bismo mogli doći do brojke koja kaže da bi od devet utakmica na kojima je delegiran, na čak sedam jedan od dva aktera bio mostarski Zrinjski.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Ko god bude sudio Zrinjski dobiva,jer su unazad 10 godina puno bolji klub ,a Rođeni mogu samo plakati i sjećati se Dortmunda
7 2
MosaNjazri
Hahahahah,počeli ste kukat i tražiti alibi. Polako,još su tri dana paćenici
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi