Banega napušta Inter nakon samo jedne sezone
Foto: EPA

Argentinac odlazi u meksički Tigres

Banega napušta Inter nakon samo jedne sezone

Prema izvorima iz španskih medija nekadašnji veznjak Seville će napustiti ekipu Intera nakon samo jedne sezone provedene u ovom italijanskom klubu.

Španski AS izvještava da je postignut dogovor između Intera i meksičke ekipe Tigresa, te da bi Inter trebao inkasirati između 13 i 15 miliona eura od prodaje Argentinca.

U Interu se nadaju da će njihova ekipa pretrpjeti značajnije promjene ovog ljeta, ali prije svega moraju prodati određeni broj igrača kako bi ispunili uslove UEFA-inog finansijskog fair playja.

Banega je ove sezone odigrao 28 utakmica u dresu Nerazzurra, te je uspio postići šest pogodaka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Banega, ipak, u Interu nije uspio dostići nivo na kojem je igrao u Sevilli, a u Tigresu bi se mogao pridružiti, između ostalih, i Ikechukwuu Ucheu i Andre-Pierre Gignacu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti