Banks: Hart treba ustupiti svoje mjesto Butlandu

Smatra legendarni engleski golman

Banks: Hart treba ustupiti svoje mjesto Butlandu

Legendarni golman Gordon Banks, koji je sa Engleskom osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, smatra da bi u timu Gordog Albiona trebalo doći do promjena.

 

Govoreći o engleskoj reprezentaciji, Banks je, između ostalog, istakao da bi Joe Hart svoje mjesto među stativama trebao ustupiti mlađem kolegi Jacku Butlandu.

Priliku da se Butland nametne kao 'jedinica' imat će u predstojeće dvije prijateljske utakmice protiv Holandije i Italije.

"Gledam Hartove utakmice i vidim da radi veliki broj groznih pogrešaka. Čovjek ima problem pokupiti povratne lopte. Smatram da je Butland bolji izbor. Svojim kvalitetom se može nametnti. Ukoliko bude branio dobro u naredne dvije prijateljske utakmice, trebao bi biti prvi izbor u Rusiji", kazao je Banks.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hart trenutno nastupa za West Ham kao posuđen igrač Manchester Cityja, a zbog loše forme već neko vrijeme se nalazi na udaru otočkih medija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti