Englezi se odbranili protiv Brazila

Bez golova u Londonu

Englezi se odbranili protiv Brazila

E. Škorić

Na stadionu Wembley u Londonu Engleska i Brazil večeras su odigrali prijateljski susret, a on je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Prije četiri dana Englezi su odigrali 0:0 s Njemačkom na Wembleyju, a na istom stadionu je istim rezultatom večeras završen još jedan naizgled spektakl.

Očekivala je londonska publika da bi duel s Brazilom mogao da ponudi i poneki gol, no mreže su ostale mirovati, pa je prvi put od 1958. godine susret ove dvije reprezentacije završen s najnepopularnijim rezultatom.

Najbolje šanse imao je Brazil i to u nastavku meča. Coutinho je u 46. bio u dobroj situaciji, ali je Hart spasio svoj gol. Potom je Fernandinho u 76. minuti pogodio stativu, a vrijedi istaći i Willianov pokušaj glavom u 81. minuti.

Koju minutu kasnije Paulinho je imao šansu, opet se Hart istaknuo i sačuvao svoju mrežu.

Konačna statistika je uveliko na strani Brazila, koji je imao znatno veći posjed lopte, četverostruko više udaraca prema golu, ali nije bilo završnice.

Prijateljski meč:

Engleska - Brazil 0:0

Engleska: Hart, Bertrand, Maguire, Stones, Gomez, Walker, Livermore, Dier, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Brazil: Alisson, Marcelo, Miranda, Marquinhos, Alves, Augusto, Casemiro, Paulinho, Neymar, Jesus, Coutinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi