McGinn pun optimizma: Dati sve od sebe i iskoristiti svaku našu prednost

Baraž za Evropsko prvenstvo

McGinn pun optimizma: Dati sve od sebe i iskoristiti svaku našu prednost

A. Beganović

Odbrojavanje je počelo. Do početka polufinalnog susreta baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske ostalo je nešto više od 24 sata.

Obje reprezentacije pripremaju se za ovaj duel, a u obje vlada veliki optimizam. Reprezentativci Sjeverne Irske svjesni su da ih na Grbavici dočekuje dobro motivisan domaćin, ali vjeruju da mogu odgovoriti svim izazovima i na kraju doći do velike pobjede.

"Moramo se skoncentrisati isključivo samo na sutrašnji duel. O Ligi nacija ne trebamo razmišljati. Mislim da utakmica dolazi u dobro vrijeme, u dobroj smo formi i imamo sjajnu priliku da se približimo našem velikom cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je vezni fudbaler Aberdena i reprezentativac Sjeverne Irske, Niall McGinn.

"Moramo izaći na teren hrabro, pokušati ih odmah staviti pod pritisak i riskirati. Moramo igrati našu igru, nema revaš susreta. Naravno da ćemo se morati koncentrisati i na njihovu igru, ali moramo raditi ono u čemu smo mi dobri. Držimo se kao tim, sampouzdanje nam je na visokom nivou. Svaku našu prednost moramo iskoristiti i moramo dati sve od sebe. Neće biti boljeg osjećaja od pobjede u četvrtak navečer i saznanja da u Belfastu možemo imati priliku doći do još jednog velikog turnira", dodao je ovaj veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi