Na Grbavicu stiže "ranjena životinja"

Upozorenje Zmajevima

Na Grbavicu stiže "ranjena životinja"

A. Čaušević

Stadion Grbavica bit će domaćin možda i najvažnije utakmice za bh. fudbal u posljednjih nekoliko godina. Fudbalska A reprezentacija BiH će dočekati Sjevernu Irsku u polufinalu braža za Euro 2020.

Napadač Sjeverne Irske Conor Washington je upozorio Zmajeve da on i saigrači na Grbavicu stižu kao "ranjena životinja" nakon šokantnog poraza u Ligi Nacija od Norveške s 1:5.

"Prošli rezultat nije bio dobar i osjećamo se poput ranjenih životnija. Želimo da odigramo dobar meč da navijači mogu biti ponosni na nas", rekao je Washington.

"Ako pogledate prethodne dvije utakmice protiv Bosne i Hercegovine, posebno kući imali puno šansi i trebali smo imati dva ili tri gola prednosti."

"Analizirali smo uakmice, trebamo sada pogledati Bosnu i gdje postaviti zamke", dodao je strijelac dva gola u 23 nastupa za Sjevernu Irsku.

Obzirom da se igra jedan eliminacioni meč mogli bi se na kraju izdvoditi i penali. Washington će u slučaju potrebe biti spreman da preuzme odgovornost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kao napadač ne možete odbiti te pomente. U karijeri sam izveo nekoliko penala i imam pristojan učinak. Ne možete pobjeći od takvih trenutaka. Želite biti posljednji izvođač i onaj koji donosi pobjedu."

Osim Washingotna napadači selekcije Sjeverne Irske na koje može računati selektor Ian Baraclough još su Kyle Lafferty, Josh Magennis, Liam Boyce.

Top Komentari

AmarBolan
Ko da igramo protiv Njemacke, a ne protiv je*bene Sjeverne Irske, sta vam je bolan? Ako ce nas savladati strah protiv ove selekcije (Sjeverne Irske), onda mi nemamo sta trazit ovdje.
15 0
Bulle
Nije to ona Bosna od prije sa Prosinečkim pa da puše u odbrani na sve strane, imat će Bajević i taktiku za vas tako da vam se poraz piše. Volim te Bosno i Hercegovino.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi