BiH na Grbavici protiv Sjevernih Iraca: Zašto ne još jednom?

Ovaj put bez publike

BiH na Grbavici protiv Sjevernih Iraca: Zašto ne još jednom?

E. Škorić

Iako je Bilino polje trebalo da ugosti Sjevernu Irsku u utakmici polufinala baraža Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo, odluka iz krovne kuće bh. nogometa je ipak drugačija.

Umjesto u Zenici, utakmica će se igrati u Sarajevu i to na stadionu Grbavica, koji ima odličan teren i sve uslove za odigravanje jedne ovakve utakmice. Istina, ostaje žal što vjerovatno neće biti publike, ali u svakom slučaju, Zmajevi će na sjajnom terenu imati priliku da Sjeverne Irce ponovo dobiju na istom mjestu.

Prije dvije godine BiH je istog rivala savladala s 2:0 uz dva gola Edina Džeke, s tim da su nas tu Otočani pošteno namučili i možemo biti sretni što smo uspjeli da izađemo kao pobjednici.

Ovaj put, selektor nije Robert Prosinečki već Dušan Bajević, nešto je izmijenjen i igrački kadar, a ulog je daleko veći. Ono što vrijedi napomenuti, Irci su tada posebno hvalili ambijent koji su doživjeli na Grbavici. Nažalost, opet ponavljamo, ovaj put bez navijača, pa će dojam biti nešto drugačiji.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U slučaju pobjede nad Sjevernom Irskom 8. oktobra, repezentacija BiH će 12. novembra odlučujuću utakmicu za plasman na Euro igrati s pobjednikom utakmice Slovačka - Republika Irska, ponovo na domaćem terenu i nije isključeno da i taj meč bude odigran na stadionu koji je u vlasništvu Željezničara i u koji se puno ulagalo proteklih godina.

U međuvremenu da se podsjetimo kako je to izgledalo 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi