Pada konačna odluka: Poznati sastavi za duele u Lukavcu i Čitluku

Baraž za Prvu ligu FBiH

Pada konačna odluka: Poznati sastavi za duele u Lukavcu i Čitluku

Haris Zilić, foto: Emir Dindić

Spušta se zavjesa na fudbalsku klupsku sezonu u Bosni i Hercegovini, a danas ćemo dobiti odgovore koja dva tima će igrati od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.

Ispred nas su revanš dueli baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH. U Lukavcu se sastaju Radnički i Famos, a u Čitluku snage će odmjeriti Brotnjo i Travnik.

Prvi duel Famosa i Radničkog završen je rezultatom 2:2, dok je Travnik u prvom duelu sa minimalnih 1:0 savladao Brotnjo.

Famos je bio prvak Druge lige FBiH-centar, Travnik je bio prvak Druge lige FBiH-zapad, Brotnjo je bio drugplasirani u Drugoj ligi FBiH-jug, a Radnički drugoplasirani u Drugoj ligi FBiH-sjever.

Brotnjo i Radnički su u baražu jer prvaci juga i sjevera, Kruševo i Dinamo Donja Mahala nisu imali potrebne uslove za doigravanje.

Sigurno nas danas očekuju veoma zanimljive utakmice, a poznati su i sastavi timova. Dodajmo da oba meča počinju u 17:30.

Oglasi

U Lukavcu ekipe igraju u sastavim:

FK RADNIČKI: Brezičanin, Kamenčić, Hidanović, Hasanović, Kucalović, Husejnović, Mušić, Kuljaninović, Omerović, Dautović, Fejzić.

FK FAMOS: Gaš, Mulaosmanović Em., Medošević, Vukas, Berilo, Omerbegović, Dervić, Pehilj, Rastoder, Bibić, Mulaosmanović El.

U Čitluku ekipe će igrati u sastavima:

HNK BROTNJO: Džidić, Soldo, Milićević M., Milićević P., Ćorić, Ereiz, Ljubić, Mijatović, Babić, Gaši, Prskalo.

Oglasi

NK TRAVNIK: Mujezinović, Smajić, Obradović, Fazlić, Mašić, Čatić, Žuljević, Mehić, Bajo, Vujica, Rosić.

Susret u Lukavci između Radničkog i Famosa sudit će Aldin Sofić iz Zenice, pomoćnici će biti Mirza Fetić iz Zenice i Sanel Grljević iz Mostara, dok je četvrti arbitar Samir Kapo iz Kaknja.

Duel u Čitluku u kojem se sastaju Brotnjo i Travnik sudit će Drago Tabak iz Tomislavgrada. Tabaku će pomagati Josip Begić iz Posušja i Filip Jarić iz Brčkog, a četvrti arbitar je Josip Čolić iz Kupresa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz Prve lige FBiH ispali su FK Rudar Kakanj i FK Mladost Doboj Kakanj, tako da ćemo ova dva kluba od naredne sezone gledati u Drugoj ligi FBiH - skupina centar.

Prvak Prve lige FBiH je ekipa Slobode iz Tuzle i oni će naredne sezone igrati u najjačem rangu bh. fudbala WWin ligi.

Top Komentari

user1676286668
Ajde Radnički sramota da budeš tu gdje si sad...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi