Riješene sve dileme: Poznati direktni putnici na Mundijal te nositelji i nenositelji u baražu

Još tri slobodna mjesta iz Evrope

Riješene sve dileme: Poznati direktni putnici na Mundijal te nositelji i nenositelji u baražu

A. Čaušević

Riješene su sve dileme kvalifikacija iz eurozone za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Nakon posljednjih utakmica kvalifikacija igranih u utorak poznati su svi direktni putnici na Mundijal, kao i ekipe koje će razigravati za još tri mjesta iz Evrope.

Direktan plasman na Svjetsko prvenstvo su izborile reprezentacije: Belgija, Hrvatska, Danska, Engleska, Francuska, Njemačka, Srbija, Španija, Švicarska i Nizozemska.

U baražu će igrati Italija, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska, Vels, Turska, Ukrajina te Austrija i Češka kroz Ligu nacija

Već su poznati i nositelji u baražu koji su određeni na osnovu osvojenih bodova u kvalifikacijama. Dvije selekcije iz Lige nacija su automatski prebačene u nenositelje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tako će status nositelja imati: Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Vels. Nenositelji su: Poljska, Sjeverna Makedonija, Turska, Ukrajina, Austrija i Češka.

Žrijeb baraža je na programu 26. novembra. Ukupno 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri grupe od po četiri selekcije. Igrat će se tri mini turnira s polufinalnim i finalnim utakmicama. Tri pobjednika finala idu na Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

bosch
Hrvati standardno, Srbima svaka cast na prolasku, a BiH neka čeka da se svjetsko prvenstvo proširi na 150 ucesnika, mozda onda i zaigraju koju tekmu
7 15
Hasanaga
Mi i da smo prosli u baraz samo bi mogli sanjati da budemo prvi u grupi.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti