Velika pobjeda HSV-a, hoće li se ovaj tim ponovo spasiti?

Bundesliga

Velika pobjeda HSV-a, hoće li se ovaj tim ponovo spasiti?

E. Škorić

HSV je u susretu 29. kola Bundeslige savladao Schalke s 3:2.

Schalke neće žaliti previše za izgubljenim bodovima, pošto je Bayern ranije osigurao naslov prvaka Njemačke, ali HSV-u itekako znače osvojena tri boda.

Ovaj tim se primakao Mainzu na minus pet i ima priliku da se spasi ispadanja, a poznato je da je HSV godinama unazad uvijek jedan od glavnih kandidata za ispadanje, no svaki put se spasi.

Ako se i spasi, sjećat će se navijači i današnje pobjede nad Schalkeom, a golove su za domaće postigli Kostić, Holtby i Hunt, dok su Naldo i Burgstaller bili strijelci za Kraljeve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. nogometaš Sejad Salihović nije bio u protokolu za današnji meč HSV-a, koji sada ima 22 boda i nalazi se na preptosljednjem mjestu, dok je Schalke drugoplasirani sa 52.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti