Barca mladog štopera "proba" protiv Cristiana Ronalada
Foto: EPA

De Ligt uskoro na Nou Campu

Barca mladog štopera "proba" protiv Cristiana Ronalada

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone namjerava dodatno pojačati defanzivni dio ekipe.

Novi član katalonskog diva mogao bi postati 18-godišnji Matthijs de Ligt, štoper holandskog velikana Ajaxa.

Radi se o jednom od najtalentovanijih defanzivaca na svijetu. Njegove igre odavno prate bogati evropski klubovi, a za sada je najbliži Barceloni.

Posljednja "proba" pred početak pregovora o transferu biće utakmica reprezentacije Holandije protiv Portugala. De Ligt je dobio poziv u A tim i imaće priliku da se suoči sa Cristianom Ronaldom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skauti Barce boraviće na ovom meču kako bi se još jednom uvjerili u kvalitete mladog defanzivca, a nakon Portugala pratiće ga i u duelu protiv Engleske.

De Ligta ugovor sa Kopljanicima veže do 2021. godine. To odmah znači da će Katalonci morati da pošalju itekako primamljivu ponudu, a procjenjuje se da bi njegov transfer mogao vrijediti 40 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti