Barca možda i želi prodati Dembelea, ali ih u tome koči veliki problem

Ogromna suma ide Dortmundu

Barca možda i želi prodati Dembelea, ali ih u tome koči veliki problem

Endin Čaušević

U prethodnih nekoliko dana dosta se špekuliše o tome da Barcelona želi prodati Ousmanea Dembelea koji je na ljeto 2017. godine stigao iz Borussije Dortmund za ogroman novac.

Barca je tada uložila velike napore da dovede Dembelea koji ih je na kraju koštao oko 140 miliona eura, no očito je da nisu zadovoljni izdanjima francuskog igrača. Ono što najviše ljuti čelnike kluba jeste Dembeleovo nedolično ponašanje, te često kašnjenje na treninge što mu više ne prašta ni Ernesto Valverde.

Iako se u španskim medijima već danima špekuliše da je Barca odlučila prodati francuskog fudbalera čini se da to neće ići tako jednostavno. Iako su u Barceloni možda i zainteresovani da ga prodaju tu ima jedna "kvaka" koja ih sigurno koči u svemu tome.

Naime, ukoliko Barcelona na kraju pristane prodati Dembelea ovom transferu će se obradovati i Dortmund. Kako piše katalonski Sport Barcelona će biti dužna Dortmundu platiti nevjerovatnih 40 miliona eura u slučaju prodaje Dembelea što bi mogao biti ključni faktor ukoliko Francuz ostane na Camp Nou.

Top Komentari

Edy
nezahvalno deriste,nabijte ga nogom i njega i play station
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi