Zanimljiv dogovor: Bez transfera iz Liverpoola u Barcelonu u naredne dvije sezone
Barcelona je Philippea Coutinha ekipi Liverpoola platila nevjerovatnih 160 miliona eura. Klauzula u njegovom ugovoru iznosi nevjerovatnih 400 miliona eura (Foto: EPA)

Klauzula koja je dio dogovora oko transfera Coutinha

Zanimljiv dogovor: Bez transfera iz Liverpoola u Barcelonu u naredne dvije sezone

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone ne može dovoditi igrače Liverpoola u naredne dvije sezone.

Po dogovoru između dva kluba u transferu Philippea Coutinha iz januara ove godine, u dogovor je uključena klauzula u kojoj ukupno tri sezone Barca ne može dovoditi igrače iz Liverpoola, izuzev ako klub sa Anfielda ne da sve potrebne dozvole, što u transferu Coutinha nije bio slučaj.

Kako je prošla gotovo godina od transfera brazilskog fudbalera, preostale su još dvije godine dogovora, kojeg Barcelona navodno neće kršiti.

Coutinho je, podsjetimo, tražio izgovore da ne igra za Liverpoola kako bi otišao na Nou Camp. Na kraju je ipak dobio ono što je tražio, iako je rukovodstvo Redsa bilo protiv transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, tim sa Anfielda se osigurao da im Barcelona ne može tek tako kupovati igrače, pa je Liverpool miran još dvije sezone.

Svakako interesantna klauzula koja bi mogla postati itekako česta u svijetu fudbala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi