"Nismo očekivali da će mu se ovo dešavati i želimo što prije otići iz Barcelone"

Rafinha nezadovoljan na Camp Nou

"Nismo očekivali da će mu se ovo dešavati i želimo što prije otići iz Barcelone"

Endin Čaušević

Rafina Alcantara je ljetos imao veliku želju da ga Barcelona pusti u Inter gdje je igrao drugi dio prošle sezone, no na kraju je Ernesto Valverde odlučio da ga zadrži u ekipi.

Brazilski fudbaler je početkom godine otišao u Inter na posudbu i veoma dobro se uklopio u ovaj tim, no bio je primoran ljetos da se vrati u Barcelonu iako je želio ostati na Meazzi. Valverde je odlučio da mu je Rafinha potreban i čak mu je dao nedavno šansu u prvom timu, no jasno je da to neće biti slučaj tako često.

Rafinha je svjestan da će teško dobiti minutažu na Camp Nou koju on očekuje, te je spreman u januaru da digne sidro i potraži novi klub. Njegov otac Mazinha poručio je da će tražiti sinu novi klub, jer je sada svima jasno da u Barceloni jednostavno za njega nema mjesta.

"Ponekad mi nije jasan izbor trenera za utakmice i to je samo njegova odgovornost. Tražit ćemo klub gdje će igrati dosta više što sada nije slučaj u Barceloni. Nije mi jasno zašto je ispao iz tima sada, a igrao je jako dobro protiv Intera i Real Madrida. On želi da igra i jasno je da Barcelona nije klub koji će mu to omogućiti. Nismo zamišljali da će ovako biti jer smo dobili neka druga obećanja i zbog toga nam je u cilj u januaru da nešto mijenjamo", rekao je Mazinha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi