Barca na potezu: Nazire se Suarezova zamjena?

Katalonci traže novog napadača

Barca na potezu: Nazire se Suarezova zamjena?

Edmir Škorić

Luis Suarez je operisan u nedjelju i zbog toga će propustiti čak četiri mjeseca.

Veliki je to hendikep za Barcelonu, koja istina ima kvalitetne napadače, ali čini se da će ipak morati da dovede privremeno centralnog napadača, a Mudno Deportivo piše da postoje dvije potencijalne opcije.

Prva je Gabriel Barbosa, napadač Intera na posudbi u Flamengu, koji je imao sjajnu sezonu u Brazilu, a druga Rafael Leao, napadač Milana koji je doveden ljetos iz Lillea.

Gabigol je želio da ostane u Flamengu, ali i dalje je sve otvoreno kada je on u pitanju, pošto Inter želi da ga proda i dovede veznjaka, a postoji i mogućnost da Barca i Inter naprave određeni dogovor budući da je velika želja Antonija Contea Arturo Vidal iz Barcelone.

Barbosa je na 43 utakmice za Flamengo postigao 34 gola i bio je junak u osvajanju Copa Libertadoresa. Osim Barce, žele ga i londonski timovi Tottenham, West Ham i Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, Leao je postao starter u Milanu od dolaska Zlatana Ibrahimovića i teško je očekivati da će Rossoneri dozvoliti da mladi dragulj tek tako ode u Barcelonu.

Ostali kandidati za napad Barce su Carlos Vela (LA Galaxy), Donyel Malen (PSV) i Victor Osimhen (Lille).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi