Ostaje li Setien trener Barcelone? Predsjednik kluba je otklonio sve dileme

Bartomeu govorio o Setienu

Ostaje li Setien trener Barcelone? Predsjednik kluba je otklonio sve dileme

E. Škorić

Posljednjih sedmica su španski mediji glasno nagovještavali da će se katalonski trener Quique Setien oprostiti na kraju sezone.

Barcelona je skoro ostala bez titule jer dva kola prije kraja u La ligi ima čak četiri boda manje od vodećeg Real Madrida, a ni igra Katalonaca u posljednje vrijeme nije zadovoljavajuća.

Stoga se sve glasnije spominjao otkaz Setienu na kraju sezone, a šta o svemu klaže predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu?

"Setien će voditi ekipu u Ligi prvaka. Ima želju da nastavi voditi ekipu, a naša obaveza je da se pridržavamo ugovora koji smo potpisali", kazao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien je u januaru zamijenio Ernesta Valverdea, ali definitivno navijači nisu sretni što je trenutno na klupi Barcelone.

Mediji u Španiji smatraju da će Setien ipak otići po završetku sezone, a kao kandidati za njegovog nasljednika spominju se Xavi, Ronald Koeman, Mauricio Pochettino, Roberto Martinez i Javier Garcia Pimienta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MirzaBarucic
Pochettino mi se cini dobrim kandidatom. Dokazao se sa Tottenhamom u Engleskoj, sto nije nimalo lagan posao. Ronald Koeman uziva status legende u Barceloni, tako da ni on ne bi bio los izbor.
2 2
Mele
Zbog Espanjola, nece on u Barsu. Radije bih u Real Pochetino otisao.. Za Xavija je rano jos, zaradjuje milione u Arabiji...Pep samo ih moze spasiti, niko drugi..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi