Barca prodaje Turana kako bi kupili nove fudbalere

Prenose španski mediji

Barca prodaje Turana kako bi kupili nove fudbalere

Sve je izvjesnije da će vezni fudbaler Barcelone, Arda Turan, na kraju ovog ljeta napustiti redove katalonske ekipe.

Turan igra veoma malo ove sezone, a i kada igra, to je većinom u utakmicama protiv lakših protivnika. U Ligi šampiona, posebno u onim bitnim mečevima, nije dobijao gotovo ni minute i jasno je da on nije u planovima čelnika Barce.

Kako prenose turski mediji, Barca nakon ove sezone namjerava prodati Ardu i Jermyja Mathieua kako bi zaradili novac za kupovinu novih fudbalera. 

Od ranije je poznato da su na njihovoj skraćenoj listi želja Marco Verratti, Philippe Coutinho, Hector Bellerin i Theo Hernandez, a prodaja pomenutog dvojca pomoći će Kataloncima da skupe novac za kupovinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, Arda bi volio da ostane u Barci do kraja ugovora, odnosno do 2020. godine, ali čini se da na kraju neće biti tako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi