Bellerin prioritet Barcelone za narednu sezonu

Barcelona želi fudbalera Arsenala

Bellerin prioritet Barcelone za narednu sezonu

Emir Dindić

Katalonci sa velikom pažnjom prate rasplet u Londonu.

Barcelona za narednu sezonu ima prioritet a to je da pojača poziciju desnog beka u svom timu. Naime njihov prioritet za iduću sezonu je Hector Bellerin sjajni desni bek Arsenala.

Naime Bellerina smatraju kao idealno rješenje na desnom beku, gdje imaju zaista velikih problema ove sezone. Podsjetimo sjajni desni bek Arsenala kao talentovani klinac preselio je u London, kao dio transfera Cesca Fabregasa koji se vratio u Barcelonu. Tim sa Nou Campa  se nada da će Arsenal ostati bez plasmana u Ligu prvaka i da će Arsen Venger na kraju sezone napustiti klub. Ovo prvo je realan scenario jer Tobdžije su sve dalje od četvrtog mjesta, a takav kraj sezone bi ubrzao i odlazak Francuza sa klupe posle 20  godina na klupi londonskog kluba, te ako se ovo ostvari klub iz Londona će ostati bez značajnih financijskih sredstava, te će morati prodati neke od važnijih fudbalera svog tima. 

Bellerin koliko god privlačna bila opcija povratka u Barcelonu, preko svojih agenata poručio je Barceloni da ne želi da radi iza leđa, te da prvo pošalju ponudu Arsenalu, te poslije toga bi on bio spreman da razgovara o svojim uslovima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Barcelone u utrku za sjajnog desnog beka se uključio i Manchester City, pa tako Barcelonu očekuje jako težak zadatak da vrati Bellerina u svoje redove i popuni poziciju koja im je zadavala velike muke ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi