Barca slavila, Atletico otpao, Real ima još jednu nadu

Atletico kiksao kod Levantea

Barca slavila, Atletico otpao, Real ima još jednu nadu

Fudbaleri Barcelone slavili su danas na domaćem terenu protiv Espanyjola rezultatom 5:0 u okviru 37. kola Primere.

Katalonci su na ovaj način zadržali lidersku poziciju kolo prije kraja, te će odbraniti titulu ukoliko slave protiv Granade u posljednjem kolu.

Barcelona je povela već u 8. minuti kada je Leo Messi sjajno pogodio iz slobodnjaka. Na drugi pogodak čekalo se sve do 52. minute kada je Luis Suarez nastavio sa sjajnom formom te je pogodio za 2:0. Isti fudbaler je i devet minuta kasnije zatresao mrežu gostiju za 3:0, da bi Rafinha postavio 4:0. Konačnih 5:0 djelo je Neymara iz 83. minute.

Fudbaleri Atletico Madrida ne mogu se pohvaliti tako dobrom igrom danas jer su poaženi na gostovanju kod Levantea. Poveli su Madriđani u 2. minuti kada je Fernando Torres pogodio. Ipak, domaći do izjednačenja i konačnih 1:1 stižu u 30. minuti utakmice preko Casadesusa. Konačnih 2:1 postavio je Rossi u 90. minuti utakmice čime je uništio nade Atletica da može do titule.

Oni koji su ostali u trci su fudbaleri Real Madrida koji su danas slavili protiv Valencije 3:2 i ostali bod iza Barce. Ronaldo je pogodio za vodstvo Reala u 26. minuti, a Benzema je u 42. minuti udvostručio vodstvo. Rodrigo je u 55. minuti pogodio za smanjenje prednosti, ali je Ronaldo drugim pogotkom na meču riješio pitanje pobjednika. Valencija je ipak do kraja uspjela postići još jedan gol i to preko Gomesa u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od ostalih rezultata, domaće pobjede su ostvarile ekipe Celte iz Viga protiv Malage 1:0 te Sociedad protiv Vallecana 2:1, dok u kao gosti slavili fudbaleri La Corune kod Villareala (2:0). Eibar i Betis su podijelili bodove, dok je Granada slavila kod Seville 4:1.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti