Legendarni Xavi: Sramota je bilo koga porediti sa Messijem

Bivši kapiten katalonskog kluba

Legendarni Xavi: Sramota je bilo koga porediti sa Messijem

Eldar Ganibegović

Nekadašnji veznjak i kapiten Barcelone Xavi je u intervjuu za El Pais govorio o rivalitetu katalonskog kluba i Real Marida, kao i o poređenju Lionela Messija i najboljih svjetskih igrača. 

"Barcelona je finalni ispit za igrača. To je najteži najzahtjevniji klub na svijetu. U Realu nemaju takve ljepote u igri, ako defanzivac na Bernabeu šutne loptu na tribine to je u redu. Takav je njihov stil, a navijači aplaudiraju. Na Camp Nou kada šutnete loptu na tribine negodovanja su tako glasna da su negativna.Tako je od vremena Johana Cruyffa", izjavio je Xavi, pa zatim nastavio:

"Znate šta mi je Luis Aragones nekada rekao. Da li želim da igral lep ili dobar fudbal. Ne želim o imenima, ali u LaLigi je bilo mnogo igrača koji su impresionirali, ali su onda nestali bez traga. Oni znaju trikove, ali čemu to? Messi ih ne radi, nikada. Messi ide na 'ubistvo'. On igra fudbal, koji je takav da istovremeno postaje lijep."

"Taktički gledano Messi razumije sve. Sramota je bilo koga porediti sa njim. Messi je svjestan svega - prostora, vremena, gdje su saigrači, a gdje protivnici. To sam još vidio kod Lebrona Jamesa", završio je bivši igrač Katalonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi