Barca zaustavljena u Pireju, Juve u Lisabonu

Barca zaustavljena u Pireju, Juve u Lisabonu

Edmir Škorić

U četvrtom kolu grupe D Lige prvaka snage su odmjerili Olympiakos i Barcelona, te Sporting i Juventus.

Kako se i očekivalo, dosta problema imali su Barcelona i Juventus na gostovanjima u Pireju i Lisabonu, pa su se morali zadovoljiti sa po jednim bodom.

Juve je dobar dio meča gubio u Portugalu, ali je sjajni Gonzalo Higuain u 79. zabio za bod Stare dame, dok je prethodno Cesar u 20. bio strijelac za vodstvo Sportinga.

Miralem Pjanić odigrao je 90 minuta za goste iz Torina, koji su sada na sedam bodova, dok vodeća Barca ima 10. Trećeplasirani je Sporting s četiri, dok Oly ima samo jedan bod.

Susret Olympiakosa i Barcelone protekao je u užarenoj atmosferi, što se svakako očekuje kada neko gostuje u Atini, a mreže su mirovale.

Katalonci su po svim paramterima bili bolji, ali nisu uspjeli, a što je rijetkost, da postignu makar jedan pogodak i da ostvare maksimalni učinak od četiri pobjede.

Liga prvaka, grupa D, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olympiakos - Barcelona 0:0

Sporting - Juventus 1:1 (Cesar 20/ Higuain 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi