Problemi za Barcu: I Messi propušta gostovanje u Pireju?
Foto: EPA

Katalonci večeras igraju protiv Olympiacosa

Problemi za Barcu: I Messi propušta gostovanje u Pireju?

Barcelona će večeras gostovati u Pireju gdje će, u okviru Grupe D Lige prvaka, odigrati utakmicu protiv Olympiacosa. Uzavrela atmosfera na Karaiskakis stadionu međutim nije jedina stvar koje može zabrinuti Ernesta Valverdea, jer nekolicina njegovih prvotimaca ima problema sa povredama.

Već od ranije je poznato da će susret protiv Olympiacosa propustiti Gerard Pique, koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, kao i Andres Iniesta zbog lakše povrede.

Treba istaći i da Barci već duži period nedostaju povrijeđeni Turan, Vidal, Rafinha i Dembele.

Međutim, puno veći problem za Ernesta Valverdea bi mogao predstavljati izostanak najboljeg igrača Barce, Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, španski mediji prenose da se Messi tokom utakmice sa Athletic Bilbaom, ali i na jučerašnjem treningu žalio na lakšu povredu.

Navodno se radi o zadnjoj loži, ali nikakvih zvaničnih informacija još uvijek nema. Svakako bi Messijev izostanak bio veliki udarac za Barcu. Ipak, za sada su sve informacije na bazi špekulacija, a da li će Argentinac nastupiti na večerašnjoj utakmici ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi