Pregovori su skoro gotovi: Barcelona bogatija za 900 miliona eura!?

Čeka se zvanična potvrda

Pregovori su skoro gotovi: Barcelona bogatija za 900 miliona eura!?

E. Ganibegović

Jučer je završena sezona i u španskoj Primeri, a s obriom na to da je katastrofalno ušla u sezonu, Barcelona može biti zadovoljna drugim mjestom iza Real Madrida.

Osim rezultatske krize, tu je i ona finansijska.

Barcelona prolazi kroz razdoblje u kojem su finansijski problemi natjerali klub da bude sputan u transferima, no sve bi se uskoro moglo riješiti.

Katalonci bi mogli potpisati dva ugovora vrijedna 900 miliona eura, a dio tog novca bit će uložen u dovođenje igrača.

Blaugrana je prošlog ljeta ostala bez jednog od najvažnijih igrača, Lea Messija, nakon što Južnoamerikanac nije na vrijeme produžio ugovor s momčadi i zbog finansijskih problema španska liga je Barceloni ograničila pravo na upis ugovora.

Upravo iz tog razloga u PSG je stigao Leo Messi, a Katalonci su imali vrlo slabu sezonu na svim frontovima, a čak se nakon dugo godina na Camp Nouu zaigrala Evropska liga, i to vrlo neuspješno. 

Oglasi

No sada bi, prema El Confidencialu, Joan Laporta uskoro mogao zaključiti pregovore s dvije vrlo jake tvrtke, koje bi na račune kluba donijele ne manje od 900 miliona eura.

CVC Capital će biti prisutan kao sponzor na opremi Barcelone ako se sve završi, a Goldman Sachs će dobiti 30 posto dionica Barca TV. Od tih poslova Barcelona će dobiti otprilike 900 miliona eura.

Katalonci su i ove sezone potpisali partnerstvo, s tvrtkom Spotify, koja sada daje dio imena stadionu na kojem igra Barcelona, Spotify Camp Nou.

Što se tiče samih transfera, Xavi je potvrdio četiri odlaska iz Barcelona.

Među nabrojanim imenima našli su se Oscar Mingueza, Martin Braithwaite, Riqui Puig i Samuel Umtiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da, razgovarali smo s njima i s drugima. Ima četiri ili pet igrača. Oni već znaju šta ja mislim. Moramo pronaći rješenja za one koji više ne mogu nastaviti ovdje", rekao Xavi.

"Ostaje mi gorak okus, ali morao sam ih obavijestiti. Pokazali su mi želju, a neki su mi zahvalili. Bio sam iskren prema njima, rekao sam im da bi im ovdje bilo teško uhvatiti minute i da će biti sretniji s drugim momčadima", zaključio je Xavi, a prenosi Football Espana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa da je to kakva država odmah po završetku potpisa ugovora bi im trebali oduzeti svih 900 mil. a ne dozvoliti im opet da kupuju igrače. Cirkus država, cirkus klub. Po pravilu nebi trebali uopšte dobiti licence za sledeću sezonu.
7 5
Goran86
Imaju duga 1.5 mill eurq
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti